Öppettider

Vi har öppet söndagar 10.00-16.00 med säsongspremiär 9 juni 2024!

Helgerna 20-21 juli och 27-28 juli har vi öppet både lördag och söndag!

Sista öppetdag är 29 september 2024.

 

Liftkort

240 kr/dag (junior upp till 16 år 150 kr)
1200 kr/år (junior upp till 16 år 800 kr)

Liftkort löser du vid vår lift, vi tar kontanter, swish och kort. Liften är en bygellift.
För yngre cyklister vill vi att målsman är med för att se till att liftåkning kan ske på ett säkert sätt, om liftåkning inte är möjlig återbetalas liftkortet. Vår lift är bemannad hela dagen, be om hjälp om du behöver!

Mat/Boende

Vi har en kiosk vid liften som säljer dryck, snacks och glass. Vid lunch tänder vi grillen, så ta gärna med något att grilla. ICA i byn har öppet fram till 15.

Vi har en stugby i anslutning till backen där det även är möjligt att ställa husvagn. Det finns även en husvagnscamping vid sjön mitt i byn. Vill du boka en stuga eller stå med husvagn i sommar? Kontakta info@bygdsiljumsbacken.se eller Jesper på 070-271 66 13.

Hitta till oss

Bygdsiljumsbacken Bike Park ligger ca en timme med bil från både Umeå och Skellefteå. Lättast hittar du till oss om du tar av från E4:an i Robertsfors och följer skyltarna.

Att tänka på

  • All cykling sker med eget ansvar. Välj cykelleder utifrån din egen nivå och erfarenhet. Cykla med omdöme och anpassa farten efter terräng och din förmåga.
  • Visa hänsyn mot andra cyklister och vandrare som kan förekomma på cykellederna. Sakta ner vid möte och omkörning, gör dem uppmärksam på att du vill passera. Den som kommer uppifrån/bakifrån har alltid väjningsplikt. Var särskilt uppmärksam där leder går ihop eller korsar varandra. Hjälp andra som råkat ut för en olycka.
  • Anpassa farten. Se till att kunna stanna före oförutsedda hinder. Tänk på att underlagets egenskaper förändras i olika väderlek.
  • Stanna inte i onödan där sikten är begränsad. Bakom krön, kurvor och brantare backar är det särskilt olämpligt att stanna.
  • Det är cyklistens ansvar att känna till reglerna. Följ skyltar och anvisningar för liftåkning och cykling.
  • Fullfacehjälm är obligatoriskt vid cykling. Utöver obligatorisk hjälm rekommenderas skyddsutrustning såsom ryggplatta, knäskydd och armbågsskydd.
  • Cyklisten är ansvarig för sin cykel. Det är cyklistens ansvar att cykeln inte smutsar ner eller skadar andra personer, liftarna eller andra faciliteter.
  • Personer under 18 ska ha målsmans tillåtelse för att cykla på anläggningen. Cykel för hård terräng krävs.

VIKTIGT ATT VETA OM LIFTBUREN CYKLING

Läs SLAO:s lilla gröna innan cykling i parken

Rengårdsberget 1, Bygdsiljum
downhill.bygdsiljum@gmail.com

Tel: 0914-201 38
Rengårdsberget 1, Bygdsiljum
info@bygdsiljumsbacken.se

Skidshop/skiduthyrning
0914-201 68, 070-311 35 39